La Costa Blanca

Costa Blanca, eller den hvite kysten, strekker seg fra Denia i nord til Pilar de Horadada i sør i Alicante-provinsen. Hvite sandstrender, fjell, kultur, historie, mat og vin.

170 strender, 50 fjelltopper på over 1000 meter, 21 golfbaner, 10 naturparker, 10 Michelin stjerner, 35 vingårder fordelt på 10.600 hektar (DO Alicante), og mer enn 300 soldager i året. Historie og kultur fra år 1000 f.kr. med innflytelse fra blant annet Fønikerne, Ibererne, Hellenerne, Romerne, Maurerne og selvsagt Katolisismen. I mange av landsbyene langs kysten arrangeres “fiestas” rundt kampen mellom Maurere og Kristne, i tillegg er de katolske påskeprosesjonene imponerende - og en av landets mest kjente kan du oppleve i Orihuela 3 mil fra Torrevieja.

Costa Blanca er et fantastisk sted å bo eller å feriere. Om du vil ha en avslappet ferie, og nyte av Middelhavskystens delikatesser og strandliv, en aktiv ferie med sport og action, eller ta en "Ruta de Vino de Alicante" , og besøke vingårder eller slott "100 castillos de Costa Blanca". Her finnes sykkelruter for mountain bikes og vanlige sykler. Noen av de beste fornøyelsesparkene i Europa, som for eksempel Terra Mitica og Mundomar. Hvis du ikke har bil under oppholdet arrangeres ulike turer fra både Torrevieja og Orihuela Costa. Med bil er veien kort til Madrid eller mer enn 160 km skiløyper i Sierra Nevada. Kort sagt mulighetene er nærmest ubegrensede..

Fordelen med Costa Blanca er at vintrene her er milde, det er det tørreste området i Europa, og det området med flest soldager og best klima om vinteren i hele Spania. Så hvis man tenker å spille golf eller bare ha en pause fra vinter og kulde er Costa Blanca, og sørlige Costa BLanca, det området som med størst sannsynlighet vil kunne innfri dine ferieønsker om sol og varme.

Costa Blancas hovedstad Alicante er også verdt et besøk. Det går busser fra Torrevieja og Orihuela Costa nesten hver time. Et tips er å ta heisen opp til Santa Barbara castle, som ble bygd av muslimene ca år 800 e.kr, og ligger 166 moh. Her får man et godt overblikk av byen. Rett under borgen ligger gamlebyen med sine sjarmerende trange gater, mange “plazaer” (torg), yrende uteliv og gode spiseplasser. Og 5-10 minutters gange herfra ligger de populære handlegatene rundt Avenida Maisonnave.

Santa Pola - Gran Alacant

Den første turistbyen sør for Alicante er Santa Pola, 11 av dens 15 km lange kystlinjen er strand. En fiske- og turistby som er kjent for god mat. Gran Alacant er boligområdet som er best tilrettelagt for turisme og helårsbeboelse, med nærhet til strand, og et kjøpesenter langs hovedveien (N332).

I den nordlige enden av naturparken Salinas de Santa Pola (våtmarksområde) utvinnes det salt, og resten er et fredet område kjent for sitt unike fugleliv.Mest synlig, og kjent, er nok de rosa flamencoene som stort sett står med hodet nede i det salte vannet og spiser.

3 kilometer fra Santa Pola mot Elche ligger dyreparken, Rio Safari Elche, de tilbyr show for store og små, samt guidet omvisning fra et “tog”. De har egne busser, fra Torrevieja og Orihuela Costa. I turistsessongen kan det være lurt å planlegge turen på forhånd. Finn contact info here eller besøk deres stand i Vista Alegre i Torrevieja, foran Casino de Torrevieja. De snakker bra engelsk.

La Marina

Mellom Santa Pola og Guardamar ligger en liten landsby som heter La Marina. Den består av en hovedgate med noen butikker, barer/ restauranter, strender og en campingplass. Boligområdet La Marina ligger et stykke fra stranden på den andre siden av N332 (hovedveien), og tilhører San Fulgencio kommune.

Guardamar de la Segura

Utløpet til elven Segura ligger i den nordlige enden av Guardamar (der av navnet Guardamar de la Segura). En historisk by preget av sine lange strender, og en furuskog som ble plantet for å hindre at sanden skulle spre seg. I furuskogen, eller Dunas de Guardamar, finner man “Parque de Reina Sofia” som er hyppig brukt til utflukter av lokalbefolkningen.

Quesada/Rojales

Rojales ligger langs elven Rio Segura rett vest for Guardamar, og 15 minutter med bil fra Torrevieja. Der en tradisjonell landbruks landsby, men også kjent for sine grotter, Cuevas de Rodeo, som tidligere var boliger, men er nå museum, og kulturverksteder.

I kommunen Rojales ligger det populære bolig-/ villaområdet Ciudad Quesada, og en av Costa Blancas eldste golfanlegg, La Marquesa Golf. Ciudad, by på spansk, kommer fra grunnleggeren Justo Quesada Samper sin drøm om å bygge sin egen by. Det er ikke en ordentlig by, men har alt en kan forvente seg av en by, og består av 7000 boliger (for det meste eneboliger), og 16.000 personer. Her ligger Den Norske Skolen i Rojales med 140 elever, 28 ansatte og alle klassetrinn fom barneskole tom videregående. I tillegg til golfbane, kjøpesentre, og bredt sammensatt tilbud av restauranter, finnes det et lite badeland her Aquapark Rojales.

Los Montesinos

Rundt Torreviejas saltsjø finnes det 3 (lands-) byer: Torrevieja, San Miguel de Las Salinas og Los Montesinos. Den sistnevnte er en liten landsby preget av jordbruk. Los Montesinos ligger mellom Quesada/ Rojales og Torrevieja. Litt separat fra bysentrum ligger boligområdet La Herada, som har et mer internasjonalt miljø, bestående av leiligheter, rekkehus, bungalower og eneboliger med fellesarealer og svømmebasseng.

Et lite spisetips, en av Vega Bajas (navnet på jordbruksormådene i og rundt Torrevieja og Orihuela) beste paella-restauranter ligger i Los Perez i Los Montesinos på veien til San Miguel, Bar La Graciela. Her lages paella på tradisjonelt vis over åpen flamme med vedfyring i rustikke omgivelser.

San Miguel de Salinas

En av de 3 byene (landsby) rundt Torrevieja saltsjøen. Rundt San Miguel sentrum ligger det flere boligområder. Ciudad de Comunicaciones er et populært villa-område. Deler av det man kaller Villamartin (Orihuela Costa), som Blue Lagoon og Eagels Nest ligger strengt tatt i San Miguel. Ellers bygges det en del nye boliger vest for byen mot Orihuela. Selve sentrum av landsbyen er veldig spanskpreget.

Salt og sjø har vært kjennemerket til Torrevieja i århundrer, men fra å ha vært en liten salt- og fiskelandsby på 3000 personer har byen på kort tid vokst seg til å bli en metropol, og en av Costa Blancas viktigste turistbyer med rundt 100.000 fastboende. Det er særlig den residensielle turismen som preger Torrevieja, og derfor er det også en levende by gjennom hele året. Fortsatt er Torrevieja i dag en av Europas viktigste saltprodusenter.

I Torrevieja finnes det en betydelig koloni med nordmenn. I tillegg til norske butikker, frisører, restauranter osv finner du både Sjømannskirken og et norsk konsulat her. Og like utenfor Torrevieja, Den Norske Skolen i Rojales. Selv om der bor mange Nordmenn, utgjør de en liten del av den totale populasjonen, som selvsagt domineres av spanjoler med nesten 60%.

Kommunen er sammensatt av flere områder fordelt på over 70 kvadratkilometer.

Sentrum

I sentrum ligger noen koselige handle- og gågater, et lite tivoli (sesongåpent), strender og et utall av barer og restauranter. Langs promenaden finnes det flere badeplasser, midt i sentrum av byen, hvor du også finner La Cura-stranden. I de sentrumsnære områdene finnes mange sjarmerende leiligheter, alt med nærhet til shopping, restauranter og strender, men de fleste uten fellesområde og felles svømmebasseng.

Los Locos-Frutales

I nordlige del av sentrum ligger Los Locos-stranden. I tillegg til en strandbar finnes flere restauranter, butikker og det populære diskoteket 222. Kort gåtur fra stranden ligger Calas Blancas, Los Frutales og Rosaleda. Dette er et populære skandinaviske områder med lukkede boligkomplekser, og felles svømmebasseng. Bestående stort sett av rekkehus og leiligheter. Los Angeles er et rolig villastrøk beliggende mellom Calas Blancas og Frutales.

Aguas Nuevas

Grensene er litt diffuse når det gjelder bydelene i Torrevieja, og særlig i Orihuela Costa. En ting er de faktiske grensene, og en annen ting er folkemunne. Aguas Nuevas yttergrenser er Los Frutales og Rosaleda i øst, Torre del Moro i nord og Nueva Torrevieja i sør. Dette er nok det området med høyest andel skandinaver i Torrevieja. Altos de Bahia er et av nordmennenes absolutte favorittsteder.

Den vestlige delen, litt ovenfor Torreviejas imponerende idrettsanlegg, består av moderne og helt nye, og delvis nye boligkompleks. Et relativt nytt, men livlig nabolag, blandet med helårsbeboelse og turisme. Med nærhet til kjøpesenter (Centro Comercial Aguas Nuevas), bussforbindelser (La Mata-Torrevieja), La Mata-stranden, kommunale svømmebasseng/ idrettsanlegg, Torreviejas fredagsmarked og Laguna de La Mata naturpark. Her har du populære boligkomplekser som Vista al Sal, Sol Park, Arcos Del Mediterraneo, Princessa Maria og VIsta Bella.

Lenger øst finner du Torreblanca, Altos de Bahia, Altos del Sol, Coma, El Molino, og ikke minst det populære kjøpesenteret Centro Comercial Torremarina, bygd på det som tidligere var “Plaza de Torros” eller tyrefekterstadion i Torrevieja. Her er bebyggelsen noe eldre, men det finnes et stort utbud av moderne og helt nye boligkompleks.

I denne delen av Aguas Nuevas kommer man nærmere sjøen, de små buktene, og klippene som ligger mellom Los Locos og La Mata-stranden. Hvor man kan lett finne seg en usjenert badeplass, ellers er dykking populært, og i en av buktene har ungdommen funnet sin egen plass hvor de kan stupe i havet fra klippene.

La Mata

La Mata er litt som en by i byen. Til tross for at den tilhører Torrevieja, har nok La Mata mer sin egen identitet enn andre bydeler. De har sine egne lokale “fiestaer”, sin egen vin, flere parker, en naturpark, og en storslått populær strand med restauranter og flere strandbarer. Inne i bysentrum har de egen offentlig legevakt, postkontor, SUMA (lokalt skattekontor), og så har rådhuset en liten “satelittavdeling” her. Her har du en blanding av moderne og eldre boliger, leiligheter, rekkehus og fasjonable eneboliger. En rekke anerkjente restauranter med et internasjonalt preg.

La Siesta, San Luis og El limonar

På grensen til Los Montesinos, og på vei mot Ciudad Quesada ligger dette området som blant annet rommer Den Norske Sjømannskirken.. La Siesta og San Luis grenser mot naturparken Laguna de La Mata, og El Limonar mot Saltsjøen. Bebyggelsen her er noe eldre, består av for det meste av eneboliger. Men det finnes både leiligheter og rekkehus/ bugalower i lukkede komplekser med felles svømmebasseng. I tillegg til sjømannskirken huser La Siesta en liten vannpark "Agua Flamingo".

Området Habaneras - Carrefour - Torreta

Mellom La Siesta og Torrevieja ligger et noe eldre boligområde. Ved Carrefour ligger Jardin del Mar IV og V, bestående av rekkehus og leiligheter med fellesområder og basseng. Ved saltsjøen ligger Torreta I, II og II som består av eldre bungalower, litt forfallent, mens Torrealmendro, Baños de Europa og Club Salino er litt nyere, og koselige boligkomplekser som er populære blant skandinaver. I dette området finner du også ITV-stasjonen til Torrevieja (Eu-kontroll), politistasjon (Policia Local) og brannstasjonen.

Habaneras-senteret er Torreviejas største kjøpesenter, med kjente merkenavn som H&M, Zara, Jack&Jones og Intersport. På andre siden av gaten ligger Ozone, med fast food restauranter, bowling og kino. Nabobygget huser Carrefour, som selger alt fra fersk fisk til hvitevarer.

Acequión, Los Náufragos og Mar Azul

På sydsiden av Torrevieja sentrum finner du oss i Feriebolig Utland og Utleie i Calle VIlla Madrid, omtrent der Acequion begynner.

Her ligger to barnevennlige strender. Acequion-stranda som ligger i le av molo og båthavna, er en stille, rolig og langgrunt strand, mens Naufragos som er litt mer eksponert for bølger, innbyr til ballspill, og setter ut flytende lekestativer i havet om sommeren. Langs Acequion-stranden finner du flere koselig restauranter som har bord og stoler bokstavelig talt plantet i sanden. Her får du servert en dagens meny med godt utvalg for rundt 10€, inkludert 2 retter, dessert og drikke. Acequión preges av leiligheter i eldre bygårder på 5-6 etasjer, mens Naufragos består av rekkehus og leiligheter med grønne områder og lavere bebyggelse.

Sør for Náufragos er det påbegynt og planlagt nye boligprosjekter før du kommer til Mar Azul/ La Veleta. I Mar Azul ligger alle boligenene nært havet, hvor strendene er preget av steiner, men det er mulig å ta en dukkert hvis man vil. Bebyggelsen består av noen boligblokker, rekkehus, leiligheter i bygg med to etasjer, og store luksuseiendommer.

Los Balcones

På vei ut av Torrevieja på hovedveien mot San Miguel de Las Salinas og Orihuela passerer du Hospital de Torrevieja, et nytt og moderne sykehus som har vunnet flere priser nasjonalt. I neste rundkjøring etter sykehuset ligger Filton senteret, og den kjente Filton Restaurant, som en slags inngangsport til Los Balcones. Los Balcones er et rolig boligområde, med for det meste eneboliger i grønne omgivelser.. Los Balcones huser store parkområder som blant annet er tilrettelagt for ballspill, med lekeplasser for barn, og tennisbaner.

Litt forbi Filton sentret ligger Hotel Spa and Golf Doña Monse, Torreviejas eneste hotel med 4 stjerner. Videre mot San Miguel og Orihuela er nytt boområde under utvikling med kjente utbyggere som blant annet Amay.

Punta Prima/Los Altos

Her finner vi Torreviejas yttergrense mot Orihuela Costa, som tilhører Orihuela kommune. Her kan 2 naboer i samme gate bo i 2 forskjellige kommuner.

Rocio del Mar ligger på sjøsiden av N332 (hovedveien) ved rundkjøringen til Punta Prima. Her ligger en rekke populære restauranter, barer, samt Hotell Torrejoven langs hovedveien, og nedover mot sjøen de populære boligkompleksene Señoria de Punta Prima, Sea Senses og La Recoleta. Og helt nede ved sjøen, den legendariske Restaurante Nautilus. Her kan man nyte noe kaldt eller varmt å drikke noen få meter fra Middelhavet, spise lunsj eller unne seg en god middag.

Litt lenger sør finner man Restaurante Punta Prima, og den sjarmerende lille Punta Prima stranden. Dette området, noen få titalls meter fra La Recoleta og Sea Senses, tilhører Orihuela Kommune. Boligene her er stort sett eldre eneboliger.

På andre siden av hovedveien deler gaten Calle Escorpiones Torrevieja og Orihuela Costa. Punta Marina på høyresiden og La Ceñuelica til venstre i det området som kalles Los Altos. På Torrevieja-siden finnes det en del eneboliger, men boligmassen består for det meste av rekkehus, og leiligheter i 2 og 3 etasjes bygninger. Boligkomplekser med grønne forseggjorte fellesområder og felles svømmebasseng. Her er supermarkeder og barer spredt rundt i bydelen. Mest kjent er Villa Park III og Punta Marina sentrene, hvor man blant annet finner Jysk og McDonalds.

Rett sør for Torrevieja langs hovedveien N332 ned til Campoamor ligger Orihuela Costa, og med grense til San Miguel i vest. N-332 går gjennom hele Costa Blanca fra Valencia i nord, og nesten ned til Cartagena ca 50 km sør for Torrevieja. Denne delen av Costa Blanca er underlagt Orihuela kommune. De har sitt eget lille “satelitt-rådhus” i Playa Flamenca, hvor du også finner Policia Local, Nacional (for å søke spansk personnummer eller såkalt NIE).

Orihuela Costa består av flere mindre strender med strandbarer, 4 viktige golfbaner, dusinvis med kommersielle sentre spredt rundt med barer, butikker, banker, eiendomsmeglere og skjønnhets-/ frisørsalonger. Kommersielle senter forkortes med CC (Centro Comercial). Orihuela Costa er en blanding av et forstadsområde til Torrevieja og et ferieresort-område.

Det er litt vanskelig å trekke grensene mellom de forskjellige områdene. Områder som for eksempel La Florida og Las Mimosas blir ofte kalt Playa Flamenca, og La Regia er referert til som Cabo Roig.

Punta Prima/Los Altos

Her finner vi Torreviejas yttergrense mot Orihuela Costa, som tilhører Orihuela kommune. Her kan 2 naboer i samme gate bo i 2 forskjellige kommuner.

Rocio del Mar ligger på sjøsiden av N332 (hovedveien) ved rundkjøringen til Punta Prima. Her ligger en rekke populære restauranter, barer, samt Hotell Torrejoven langs hovedveien, og nedover mot sjøen de populære boligkompleksene Señoria de Punta Prima, Sea Senses og La Recoleta. Og helt nede ved sjøen, den legendariske Restaurante Nautilus. Her kan man nyte noe kaldt eller varmt å drikke noen få meter fra Middelhavet, spise lunsj eller unne seg en god middag.

Litt lenger sør finner man Restaurante Punta Prima, og den sjarmerende lille Punta Prima stranden. Dette området, noen få titalls meter fra La Recoleta og Sea Senses, tilhører Orihuela Kommune. Boligene her er stort sett eldre eneboliger.

På andre siden av hovedveien deler gaten Calle Escorpiones Torrevieja og Orihuela Costa. Punta Marina på høyresiden og La Ceñuelica til venstre i det området som kalles Los Altos. På Torrevieja-siden finnes det en del eneboliger, men boligmassen består for det meste av rekkehus, og leiligheter i 2 og 3 etasjes bygninger. Boligkomplekser med grønne forseggjorte fellesområder og felles svømmebasseng. Her er supermarkeder og barer spredt rundt i bydelen. Mest kjent er Villa Park III og Punta Marina sentrene, hvor man blant annet finner Jysk og McDonalds.

Playa Flamenca. Horizonte and La Zeniamar

Mellom Playa Flamenca og Punta Prima ligger en Carrefour før du kommer til den populære Go Karts Orihuela Costa. Nedover langs hovedveien i Orihuela Costa, N-332, ligger restauranter som perler på en snor. Første rundkjøring etter Punta Prima ligger CC La Mosca. Her ligger Supercore, et eksklusivt supermarket, i tillegg finns banker, restauranter, barer og en Burger King. Følger du veien videre bort fra stranden ligger CC Citrus og CC Horizonte. Her er det en norsk frisør og en skandinavisk skole.

Videre innover ligger La Zeniamar, et boligområde som er svært populært blant skandinaver. Lenger inn finner man Las Mimosas, Chismosas og La Florida - et noe eldre boområde med med en betydelig skandinavisk populasjon.

Langs hovedveien sørover kommer avkjørselen til Playa Flamenca. Her ligger rådhuset, policia local og nacional, pluss at Guardia Civil har et kontor hvor man kan anmelde hendelser. Lokalpolitiet holder orden på parkering, lisenser mm, Nasjonalpolitiet har kontor der for å hjelpe til med identietspapirer (pass, NIE og residencia). Her er

det et kjøpesenter med Mercadona, det lokale skattekontoret ligger her (SUMA), et populært treningsstudio, og på andre siden av hovedveien ved stranden ligger det lokale postkontoret, Correos. Litt forbi Flamenca-stranden finnes det en strand for hunder, og lengre mot Torrevieja, en nudiststrand.

Noen hundre meter fra rådhuset ligger Orihuela Costas lørdagsmarked. Her kan man handle kortreist frukt og grønnsaker, samt klær og suvenirer.

La Zenia

Den hvite og vakre La Zenia stranden er en av Orihuela Costas mest populære strender, med Hotel La Zenia som nærmeste nabo. Ved rundkjøringen finner du et godt utvalg av barer og restauranter. Ikke minst den legendariske Paddy's Point. Samt eiendomsmeglere og banker. Videre fra stranden kommer et lite senter som blant annet huser McDonald ́s, De Bassus med egenprodusert øl, Mercadona og Orihuela Costas eneste notar Margarita Acitores.

Rett ved avkjørselen til motorveien AP 7 ligger det som i det seneste årene har gjort La Zenia enda mer kjent, mega-kjøpesenteret La Zenia Boulevard, det aller største i hele Costa Blanca. Laget som en liten landsby med små plaza/ torg, i 2 etasjer + garasje i underetasjen.

Villamartín

Hvis man tar broen over motorveien, og kjører videre innover kommer man til Villamartin. I likhet med Playa Flamenca og Cabo Roig, er Villamartin et stedsnavn de fleste har et forhold til, og nærliggende områder blir ofte referert til som Villamartin, selv om det strengt tatt ikke er det. Det første man møter er Den Danske Pølsevognen til venstre rett før CC Los Dolses. På høyre side ligger Mirador de Villamartin, og et relativt nytt boligområde med mye nye byggeprosjekter. Her har man kjente boligkomplekser som Vista Azul, Royal Park Center og Green Hills.

Bak Los Dolses-senteret, hvor du finner butikker, barer, banker og eiendomsmeglere, ligger boligområdene: Los Dolses, La Rioja og Verdemar tett opp til den kjente golfbanen Villamartin Golf.

På veien videre innover passerer man det ærverdige Villamartin Golf, which opened as early as in 1972. Then Villamartin Plaza som åpnet så tidlig som i 1972. Deretter Villamartin Plaza med sitt yrende liv, er kjent for god mat og nattlig underholdning. Her er også banker og butikker. Mellom palmetrærne som ruver inne i plazaen flyr det papegøyer. Absolutt verdt et besøk.

Fortsetter man rundt golfbanen kommer man til Eagles Nest, det eldre og koselige villaområdet Blue Lagoon, også ned Blue Hills og Las Filipinas.

Golf - Las Ramblas, Lomas de Campoamor og Las Colinas

Rett bak Villamartin Golf ligger 3 andre kjente golfbaner. Campoamor golfresort huser hotell, restaurant, og et stort idrettsanlegg med 3 fotballbaner, innen og utendørs svømmebasseng, tennisbaner og treningssenter. Golfbanen ble åpnet i 1988, og er 6.277 meter med 72 hull. Den ligger i le for vær og vind i et slette landskap med små høyder, og en vegetasjon preget av palmer, furu- og oliventrær.

Innkjørselen til Las Ramblas Golf resort ligger bare noen titalls meter fra inngangen til Campoamor Golf. Det er en 18 hulls 72 par-bane i litt mer dramatiske omgivelser, med mer vegetasjon, små daler og høydedrag på bergknauser. Banen ble innviet i 1991.

På veien mellom San Miguel de Las Salinas og Campoamor/ Mil Palmeras eller hvis man kjører gjennom Campoamor Golf, så ligger Las Colinas Golf and Country Club is located. Det er en prestisjfylt 71 par 18 hulls “championship course”. Den ligger landlig til i naturskjønne omgivelser.

Alle tre golfbanene har egne boligfelt i adgangsregulert område tilknyttet golfbanene.

Cabo Roig og Campoamor

Neste rundkjøring syd for La Zenia langs N332 ligger Cabo Roig. Cabo betyr odde/ nes, og Roig (uttales roitsj) er valensiansk for rød, så det betyr den røde odde. Strengt tatt er Cabo Roig boligområdet på odden ut mot havet. Her finnes en rekke fasjonable boliger i et eldre boområde, og 2 strender, Cala Capitan og Playa de Cabo Roig. Den sistnevnte er den mest populære, og har flere restauranter og en liten småbåthavn.

Langs N332 før og etter rundkjøringen ligger en rekke restauranter, barer, butikker, banker og advokatkontorer. Gjerne referert til som “The Cabo Roig strip”. Cabo Roig-stripa har et internasjonalt preg, men med høy konsentrasjon av britiske og irske turister eller fastboende. Kan minne litt om Benidorm i miniatyr. Her finner du populære boligkomplekser som Aguamarina og Playamarina i tillegg til Orihuela Costas legesenter.

På oversiden av rundkjøringen ligger La Regia hvor den tidligere utbyggeren San Jose dominerer med sin utbygging Villa San Jose, men her er også Vista Azul, Colinas de la Regia og Colinas de La Zenia.

På avkjørselen der Cabo Roig stripa slutter langs N332 kan man velge å kjøre ned til Playa Glea i det som heter Campoamor. Her ligger en småbåthavn, og boligområdet består av en rekke fasjonable villaer, og eldre høyblokker. Playa de Glea er Orihuela Costas største strand.

Hvis man velger å kjøre motsatt vei kjører man over motorveien AP7 til boligfeltet Lomas De Cabo Roig, Las Ramblas- og Campoamor Golf, og til slutt CC La Fuente før Blue Hills begynner.

Pilar de Horadada har noe over 20.000 innbyggere, og er Costa Blanca og Alicante provinsens sydligste kommune på grensen til Murcia-regionen. Kommunen kan grovt sett deles inn i tre “bydeler”, Pinar de Campoverde, Torre de Horadada og Pilar de Horadada. Pilar er sentrum av kommunen med en hovedgate hvor du finner et pulserende bysentrum. Her er det nesten utelukkende fastboende spanjoler.

Pinar de Campoverde

Mest referert til som Campoverde, ligger 10 km inn i landet, og er et idyllisk lite villaområde med ca 3000 innbyggere. Navnet kommer av Pinar, pinje/ furuskog, Campo, landlig og Verde, grønt. De fleste her er britiske innvandrere, men der er mange skandinavere, tyskere og franskmenn også. Her en bank, og ellers ligger restauranter, butikker og barer spredt rundt i urbanisasjonen. Rio Seco, som betyr tørr elv, danner en grønn stripe ned til til Middelhavet. Her kan man gå flotte naturomgivelser fra Campoverde og ned til Mil Palmeras.

Midt mellom Campoverde og Middelhavet ligger Lo Romero Golf. En 72 par bane på 6.237 meter. Den er kjent for “The Golf Island”, på grunn av at det 18. hullet ligger på en øy omgitt av vann.

Mil Palmeras, Torre de Horadada og Mojón

Disse delene av Pilar er dominiert av residensiel- eller ferieturisme. Her finns mange skandinaver, britiske og irske som bor fast gjennom vinteråret. Mens spanjolene, og ikke minst fra naboregionen Murcia, gjør sitt inntog om sommeren.

Mil Palmeras består av mye eldre bebyggelse. villaer, rekkehus, boligblokker og hotellet Palmera Beach. Stranda Playa de Mil Palmeras er en lang og stedvis bred hvit sandstrand. I sydenden av stranda før Rio Seco skiller Mil Palmeras fra Torre de Horadada, ligger det en strandbar, og en koselig liten bargate.

Torre de Horadada og Mojón, blomstrer med mye byggeaktivitet etter ha ligget litt brakk etter at krisen inntraff Spania. Her finnes en rekke moderne eneboliger til salgs samt leiligheter og rekkehus i moderne boligkomplekser.

Torre de Horadada har et lite sentrum hvor Guardia Civil holder til. Her er det også en liten småbåthavn. Nedover langs kysten finnes det en rekke middels store og små strender.

Mojón er Costa Blancas sydspiss og grenser til naturparken og saltsjøene som tilhører San Pedro de Pinatar. Her begynner Costa Cálida, Murciaregionens kyststripe.